shadow

Depressie, de meest voorkomende psychische aandoening

Depressie is de meest voorkomende psychische aandoening in Nederland. Meer dan honderd duizend mensen hebben last van deze ziekte. Uit onderzoek is gebleken dat zelfs achttien procent van de Nederlandse bevolking ooit last heeft gehad van deze psychische aandoening. Wereldwijd zijn er zelfs meer dan driehonderdvijftig miljoen mensen die lijden aan deze ziekte. In veel gevallen wordt er amper iets gedaan tegen deze aandoening terwijl dit zeer goed te behandelen is. Misschien kamp jij met deze ziekte en vraag jij je af hoe dit te behandelen is?

De meest voorkomende symptomen
Deze aandoening kent lichtere en zwaardere vormen, maar een depressie heeft een directe invloed op iemands leven. Deze aandoening kan zorgen voor de volgende symptomen:
– Je voelt je down
– Je hebt nergens zin in
– Je voelt je nutteloos
– Je kunt slecht slapen
– Je voelt je futloos
– Je hebt minder eetlust
– Je ervaart veel stress
– Je kunt je moeilijker concentreren
Herken jij deze symptomen bij jezelf of bij iemand in jouw directe omgeving? Ga dan voor de juiste behandelmethode!

Wat voor invloed heeft dit op de persoon en zijn of haar omgeving?
Personen die last hebben van een depressie, zitten zelf niet meer lekker in hun vel. Ook op de directe omgeving van depressieve personen heeft dit erg veel invloed. Dit kan van grote invloed zijn in een relatie met jouw partner, of het heeft een grote invloed in jouw werk. Personen die last hebben van een depressie zijn zichzelf niet meer. Omgaan met iemand die hier last van heeft kan erg lastig zijn. Daarom is het ook van belang om deze psychische aandoening op de juiste wijze te bestrijden.

Is dit te behandelen via hypnose?
Een depressie komt niet zomaar uit de lucht vallen, dit ontstaat altijd door een oorzaak. Middels hypnose wordt deze oorzaak achterhaald. Ook is het zo dat depressieve personen vooral de nadruk leggen op negatieve zaken. Door hypnose kan er een omslag worden gemaakt om deze negativiteit om te buigen naar positiviteit. De hersens worden getraind om zaken die de patiënt vroeger leuk vond, weer als leuk gaat ervaren. Door deze behandeling kunnen mensen weer de persoon worden die zij vroeger waren. Hypnose is daarom een prima behandelmethode om deze aandoening aan te pakken.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over deze behandeling?
Neem dan contact met mij of maak gelijk een afspraak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.