shadow

Hoeveel kost een virtuele maagband?

Steeds meer mensen ontdekken dat een virtuele maagband voor hen best een goede
optie kan zijn. Maar hoe zit het dan met de kosten? Hoe duur is het allemaal? En kan het
worden vergoed door de zorgverzekering?

Informatie over een virtuele maagband?
Een virtuele maagband is geen echte maagband, maar je kunt het er wel mee vergelijken. Je krijgt deze door middel van een hypnose-sessie. Je krijgt dus geen echte maagband, maar wel het idee in je hoofd dat je een maagband hebt en hierdoor gaat je gedrag zich aanpassen. Hierdoor ga je je anders gedragen en heb je minder snel lekkere en ongezonde trek. Een virtuele maagband kan dus een goed hulpmiddel zijn voor mensen die willen afvallen, en dat zonder alle gevaren van een echte maagband.

Wat kost een virtuele maagband?
De prijs van een virtuele maagband is afhankelijk van de hypnotherapeut waar je naartoe gaat. Hier kunnen best wat
prijsverschillen in zijn. Let er wel op dat je wel naar iemand gaat die weet waar hij of zij mee bezig is.Hiermee wordt het beste resultaat gegarandeerd.
Wat is het aantal sessies dat je nodig hebt voor het plaatsen van een een virtuele maagband?
Voor het plaatsen van de virtuele maagband zijn er drie sessies nodig.  Je betaalt doorgaans per sessie, maar er zijn ook hypnotherapeuten die hier een heel pakket voor regelen.

Wordt het vergoed door de zorgverzekering?
Wordt een virtuele maagband vergoed door de zorgverzekering? Dit wordt sowieso niet gedaan wanneer je enkel een basisverzekering hebt. Je hebt dus sowieso een aanvullende zorgverzekeraar nodig. Hypnotherapie kan vallen onder alternatieve geneeskunde, maar dit geldt ook niet voor iedere verzekeraar. Kijk goed wat er wordt vergoed. Let ook op dat het mogelijk is dat niet iedere hypnotherapeut op de lijst staat van therapeuten die worden vergoed. Controleer dit vooraf allemaal. In de meeste gevallen krijg je een bepaald percentage of een bedrag per sessie. Lees de voorwaarden goed, zodat je weet wat je kunt verwachten en of de sessie om een virtuele maagband te plaatsen voor jou worden vergoed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.