shadow

Is een virtuele maagband gevaarlijk?

Dat een maagband niet altijd even veilig is, weten we allemaal wel. Tegenwoordig heb je ook een alternatief, namelijk de virtuele maagband. Is een virtuele maagband gevaarlijk en welke gevaren zijn er dan zoal?

Maagband
Een maagband is een operatie, waarbij de chirurgen een band om het bovenste gedeelte van de maag doet. Hierdoor is er minder ruimte in de maag, en heb je dus sneller een voldaan gevoel. Een maagband is niet geheel onveilig. Er kunnen meerdere complicaties ontstaan. Ook kun je littekens krijgen en is het herstelproces niet gemakkelijk. Je kunt best een tijdje uit de running zijn. En los daarvan kan er bij een operatie natuurlijk van alles mis gaan. Veel mensen willen daarom toch liever geen maagband om af te vallen.

Virtuele maagband
Een virtuele maagband is relatief nieuw, en het is eigenlijk hetzelfde principe als een maagband, maar dan zonder operatie. Je krijgt de virtuele maagband middels hypnose. Tijdens de hypnose krijg je het idee in je hoofd geprent dat je een echte maagband hebt. En hierdoor zal je onderbewuste je sneller het teken geven dat je vol zit. Je ervaart dus de voordelen van een maagband, maar je hebt niet te maken met de complicaties en nadelen die je bij een operatie hebt. Je hoeft ook geen wekenlang herstel te hebben. Na een hypnosesessie voor een virtuele maagband kun je eigenlijk meteen weer aan de slag.

Lees hier meer over de ervaringen met een virtuele maagband: mijn-ervaringen-en-reviews

Is een virtuele maagband gevaarlijk?
Hoewel je misschien geen littekens of kans op complicaties hebt, zijn veel mensen toch nog wel een beetje bang voor het mogelijke gevaarlijk. In hoeverre is een virtuele maagband gevaarlijk? Kunnen er problemen ontstaan door de hypnose? Eigenlijk is er niets om je zorgen om te maken. Er kan niets gebeuren.  Hypnose is  ongevaarlijk. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. En indien je toch wat twijfels hebt, dan kun er altijd eens over praten met een erkende hypnosecoach of therapeut