shadow

Stoppen met roken

stoppen met roken

Zó helpt hypnose je van je rookverslaving af
Nu het einde van jaar in zicht komt ben je misschien al bezig met goede voornemens voor het nieuwe jaar. Je wilt graag stoppen met roken, maar ja hoe ga je dat doen? Je wilt graag een methode die bij je past en die je helpt blijvend te stoppen. Van mensen uit je omgeving hoor je vaak dat ze er een andere verslaving voor terugkrijgen. Zij gaan bijvoorbeeld veel meer snoepen. Dat wil jij liever niet. Waarschijnlijk denk je er niet zo snel aan, maar wist je dat hypnose een goede manier is om van het roken af te komen?

Hypnose helpt je te stoppen
Het is een methode waar je minder over hoort, maar dit maakt het niet minder effectief. Je vraagt je dan misschien ook af hoe hypnotherapie je helpt bij het stoppen met roken. Waarschijnlijk weet je wel dat je door middel van hypnose toegang krijgt tot je onderbewustzijn. Het eerste waar we in je onderbewustzijn naar op zoek gaan is de oorzaak van je
rookverslaving. Wat is de reden dat je ooit begonnen bent met roken? Nog belangrijker is om te achterhalen waarom je nu van je rookverslaving af wilt. Komt dit intrinsiek vanuit jezelf of extrinsiek vanuit je omgeving? De intrinsieke motivatie zal je het beste resultaat opleveren. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je gezondheidsklachten hebt waardoor je graag
wilt stoppen met roken. Of je wilt gezonder gaan leven om eventuele gezondheidsklachten voor te blijven. Wanneer we weten waarom je wilt stoppen gaan we aan de slag met je gedrag- en leefgewoonten. Zo gaan we in kaart brengen op welke momenten je naar een sigaret verlangt. Is dit op momenten dat je stress ervaart? Tijdens een etentje met vrienden, of op vrije momenten zoals de lunchpauze of bij het ontbijt? Vervolgens gaan we die momenten in je onderbewustzijn verankeren zodat je ze gaat herkennen. Dit is belangrijk, want als je weet wanneer je een sigaret wilt opsteken kun je dit ombuigen. Dit helpt je om voor eens en altijd van je rookverslaving af te komen.

Na hoeveel hypnose sessies is verschil merkbaar?
Dit is op voorhand moeilijk te zeggen. Uit ervaring blijkt dat de ene persoon maar 1 keer een hypnose sessie hoeft te ondergaan, maar dat iemand anders misschien 3 sessies nodig heeft. Afhankelijk van je persoonlijke situatie gaan we kijken met hoeveel hypnose sessies jij geholpen bent om van je rookverslaving af te komen.

Wil je echt stoppen met roken of meer weten? Neem dan contact met mij op of maak gelijk een afspraak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.