shadow

Wat is hypnose?

Hypnose is een behandelmethode waarin je contact maakt met het onderbewustzijn. Het onderbewustzijn is het gedeelte in de hersenen waar je zelf moeilijk invloed op kunt uitoefenen. In dit gedeelte van de hersenen liggen herinneringen uit het verleden opgeslagen. Hier worden mooie herinneringen bewaart maar het is ook de plek waar jouw angsten worden opgeslagen. Dit gedeelte heeft een grote invloed op ons dagelijks leven. Door contact te maken met het onderbewustzijn kun je veel soorten angsten en klachten behandelen.

Hypnose, een zeer geschikte methode voor het oplossen van jouw klachten
Hypnose kun je bij verschillende soorten angsten en klachten toepassen. Hieronder lees je een opsomming van de verschillende angsten en klachten waarbij hypnose je kan helpen:

1) Verschillende vormen van angst
Er zijn veel verschillende vormen van angst. De meest bekende soorten zijn: faalangst, vliegangst en hoogtevrees. De oorzaak voor een bepaalde angst is vaak ontstaan door een negatieve situatie die je in het verleden hebt meegemaakt. Door deze oorzaak uit het verleden te achterhalen is de beste methode om jouw angsten te overwinnen.
2) Depressie
Er zijn veel verschillende soorten depressies. Het belangrijkste kenmerk van een depressie is dat je somber bent en nergens zin meer hebt. Een depressie ontstaat meestal door een oorzaak uit het verleden. Door deze oorzaak boven water te krijgen kun je genezen van een depressie.
3) Slaapproblemen
Slaapproblemen hebben een grote invloed op jouw dagelijkse leven. Door het slaaptekort functioneer je als mens niet meer optimaal. Slaapproblemen kunnen ontstaan door problemen op jouw werk, door spanning in jouw dagelijkse leven of bepaalde gebeurtenissen die je nog niet goed hebt kunnen verwerken.
4) Afvallen
Wil je graag afvallen maar lukt dit jou niet? De beste methode om af te kunnen vallen is het aanpassen van jouw eetpatroon. Het is hiervoor belangrijk om het onderbewustzijn en het bewustzijn samen te laten werken, zodat je uiteindelijk wel jouw eetpatroon kunt aanpassen.
5) Stoppen met roken
Heb je al meerdere keren geprobeerd om te stoppen met roken maar kom je hier maar niet vanaf? Via hypnose wordt er contact gelegd met jouw onderbewustzijn, zodat jouw hersenen weten dat dit gedrag niet meer gewenst is.
6) Stress
Negatieve prikkels zijn de belangrijkste veroorzaker van stress. Deze negatieve prikkels kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een erg hoge druk op jouw werk of in jouw eigen privé situatie. Hypnose is een belangrijke methode om stress te lijf te gaan, dit zorgt voor ontspanning van geest en het lichaam om de stress te laten verminderen.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over hypnose? Neem dan
contact met mij op zodat wij jouw problemen gaan aanpakken. Ook kun je gelijk een sessie reserveren in de agenda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.